Onze eerste stappen op Chinese grond - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van RosaJi Kruijswijk - WaarBenJij.nu Onze eerste stappen op Chinese grond - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van RosaJi Kruijswijk - WaarBenJij.nu

Onze eerste stappen op Chinese grond

Door: RosaJi

Blijf op de hoogte en volg RosaJi

26 Juli 2010 | Nederland, Amsterdam

Na een vermoeiende reis aangekomen in Beijing. Het toestel zat bomvol dus weinig ruimte om te slapen. Na aankomst meteen door naar het Capital Hotel. Een prachtig hotel met alle faciliteiten. Kinderen gingen meteen zwemmen en Rob en ik gingen de koffers uitpakken en wat rusten. Voor de avond was er een welkomstdiner georganiseerd. We aten originele Peking duck met de bekende pannekoekjes. De kok die de plakjes van de eend afsnijdt, moet dit in precies 108 plakjes doen. De eend zelf is namelijk precies 100 dagen oud en zo wordt het hen geleerd. De eend werd in zijn geheel aan tafel geserveerd, onthoofd en vervolgens in 108 plakjes gesneden. Een prachtig gezicht. Het was heerlijk, de kinderen vonden het ook heerlijk. Daarna terug naar het hotel en gaan slapen. Zo rond 03.00 uur s' nachts waren we allemaal weer wakker. Een kopje jaasmijn thee gezet, voorgelezen en weer gaan slapen. En ja, toen ging het fout. We werden door de gids gebeld rond 09.45 uur waar we bleven.. We moesten namelijk om 09.30 uur beneden in de lobby verzamelen voor het programma van vandaag, maar helaas, verslapen dus. We maakten meteen een goede beurt bij de groep, dat begrijp je. De hele dag moesten we het ook horen. Vandaag zijn we naar een handcraft museum geweest en de kinderen werd daar geleerd hoe ze de maskers beschilderen die voor de Chinese opera gebruikt worden. Erg leuk was dat. Daarna door naar de Hutongs, een authentieke wijk in het centrum van Beijing. We vervoerden ons per riksja en hadden veel bekijks. In zo'n hutong huisje hebben we ook geluncht met zijn allen. Klein, dat wil je niet weten. Toiletten en douches zijn er per wooneenheid. Ji moest plassen en ja, daar ga je dan. Met zijn vieren op een rij, geen deuren of tussenschot en zitten maar. Op dit moment zat er net iemand een grote boodschap te doen dus de stank was ook niet echt fris maar goed, we zijn toch gewoon gaan zitten. Ji vond het wel eng maar deed het wel gewoon. Ja, 's lands wijs, 's lands eer. Daarna naar een voorstelling, een acrobatenshow, was ook erg leuk om te zien en heel kanp allemaal. Dat was het programma voor vandaag. Met zijn vieren lekker om de hoek van het hotel gaan eten. We hebben heel veel bekijks steeds. Gelukkig trekken de kinderen zich er niet veel van aan. Ji drinkt steeds heuse jasmijn thee en wipt de cashewnoten tussen de broccoli er zo tussen uit met de eetstokjes. We genieten enorm van deze indrukwekkende stad. Ontdekken leuke plekjes en zien toch dingen die we voorheen niet zagen. Hebben nu ook meer rust om alles in ons op te nemen. Na een emotioneel weerzien met China beginnen we al weer aardig te aarden hier. Mensen zijn ontzettend aardig en lachen veel om ons rare westerlingen met chinese kinderen. Morgen staat de Chinese muur op het programma en morgenochtend vroeg om 06.00 uur gaan we in het park Taichi doen. We regelen eerst een wakeup call anders gaat het weer mis. Nou lieve mensen tot horens maar weer. Liefs van ons allemaal.

• 26 Juli 2010 - 14:04

Jantien:

Wat een verhaal. Fijn dat jullie goed aangekomen zijn. Lekker genieten de Chinese muur lijkt me toch wel weer geweldig! We blijven jullie volgen, liefs 10

• 26 Juli 2010 - 14:53

Jeannette:

Tsjonge wat een ervaringen! En ja dat verslapen zullen jullie nog vaak moeten horen. Gezellig om zo van al jullie belevenissen op de hoogte te blijven!
    Veel liefs...

• 26 Juli 2010 - 21:52

Ria:

Dag lieve allemaal,

Wat hebben jullie al veel beleefd! Erg leuk om alles te lezen wat jullie tot nu toe hebben gedaan.Lange en vermoeiende reis, lekker gegeten Peking-eend, jullie hebben jullie verslapen, gelukkig is dit goed gekomen. Dan alle indrukken. Overweldigend zal dit zijn. Geniet van alles, elk moment. Ik wacht jullie volgend reisverslag met spanning af. Liefs Ria

• 26 Juli 2010 - 22:54

De Jansens:

Wat een verrassing, jullie verslapen!
    Geniet ervan doen wij ook in het lekkere Curacao

• 27 Juli 2010 - 12:53

Helene:

Wat leuk om zo met jullie mee te kunnen genieten. Ben benieuwd hoe de Tai Chi is gegaan?

Liefs
    Len x

• 28 Juli 2010 - 19:35

De Maurs:

Zullen jullie lekker geslapen hebben uiteindelijk. Wij zitten nu in Hongarije en hebben onze eerste Hongaarse maaltijd op. Niet te hachelen; dan liever een goede Chinese peking eend in 108 plakkies..... Laat de verhalen maar komen, we blijven benieuwd!

• 29 Juli 2010 - 07:14

Gert,Carina&Luciano:

Hoi hoi, fijn om te horen dat het goed met jullie gaat en jullie genieten! Ronja zullen we maar niet onthoofden, ze zal ook wel niet zo lekker smaken; ze springt vrolijk in de tuin. Plantjes krijgen genoeg hemelwater, buren zijn weer terug uit het oosten.

Gert, Carina en Luciano